پلان تاثیرگذار بر طراحی داخلی رستوران
آنچه که امروزه به عنوان طراحی داخلی رونق پیدا کرده است و پیش از راه اندازی رستوران یا کافه مورد توجه قرار می گیرد، ساخت تصویری از فضای مورد نظر در ذهن مخاطب می باشد. هر چه که بیشتر انتظارات مخاطب کافی شاپ یا رستوران برآورده شود و دکوراسیون داخلی علاوه بر زیبایی، کاربری را نیز مهیا کند تاثیر زیادی بر جذب مشتری خواهد داشت.
داشتن اطلاعات درست و کاربردی و همچنین بهره گیری از نیروهای متخصص فن کمک شایانی به کارفرمایان و صاحبان صنعت رستورانداری خواهد کرد. در این مطلب به نکات تخصصی در زمینه طراحی و معماری رستوران می پردازیم:
پلان رستوران
پلان ترکیبی از سازماندهی و الگوهای فعالیتی فضا می باشد که براساس الگوهای رفتاری مخاطبان طراحی می شود. بهترین نوع پلان ، آزاد و پویا طراحی می شود، که در آن فضاهای داخلی رستوران ، توسط دیوارهای خارجی جدا نمی شود و حریم ها مشخص و قطعی نیست. اصولا از فضاسازی متنوع برای ایجاد جذابیت و جلب توجه استفاده می شود که می توان به چیدمان مبلمان ، پارتیشن و یا ستون اشاره کرد.
فرم رستوران
فرم یا ورودی، تاثیر اولیه را بر مخاطب می گذارد و مشتری فضای خاصی متناسب با نمای خارجی رستوران برای خود تجسم می نماید. فرم رستوران در محیط هایی که اغتشاش بصری وجود دارد باید مشخص و مجزا به نظر آید و در نگاه اول توجه مشتری را جلب کند. ایجاد تعادل بین پیچیدگی و سادگی در استفاده از مصالح حایز اهمیت می باشد. در عین حال حفظ خلاقیت، انسجام و پویایی پلان در ورودی باید احساس شود. عامل دیگر در طراحی فرم هماهنگی با محیط یا بستری است که رستوران آنجا قرار دارد. در نظر داشته باشید که فرم رستوران نباید به راحتی قابل تقلید توسط دیگران باشد.
همچنین ورودی رستوران باید به گونه ای طراحی شود که در نگاه اول خوانا و قابل شناسایی، مسیر ورودی و دسترسی ها نیز متمایز و دعوت کننده باشد، و مخاطب با قرار گرفتن در ابتدای فضا، کلیت آن را درک کند. هرچه فرم رستوران خاص و منحصر به فرد باشد، احساس جلب توجه بیشتری می کند و تعلق خاطر بیشتری ایجاد می کند.