نقش طراحی در شهرت رستوران ها

رستوران ها و کافی شاپ های زیادی در سراسر دنیا، با کمک طراحی داخلی رستوران خود، معروفیت زیادی را بدست آورده اند و حتی افراد از ملل مختلف را به کافه یا رستوران خود کشانده اند تا اثر هنری خلق شده شان جهانی شود. بی شک رمز موفقیت دکوراسیون داخلی بینظیرشان، منحصر به فرد بودن ایده و اجرای طرح توسط یک گروه طراحی حرفه ای است.

 

رستوران تُری تُری

رستوران ژاپنی تُری تُری، شعبه ای را در مکزیکو سیتی با همکاری گروه معماری رجکایند راه اندازی کرده است که طرح آن برنده جایزه معتبر معماری ای.زی در سال ۲۰۱۲ شده است. این رستوران خاص از بازسازی یک آپارتمان قدیمی ساخته شده است، البته نشانه های سازه قبلی کاملا حذف شده اند تا سازه ای نو و منحصر بفرد خلق شود. طرح رستوران در عین سادگی با معیارهای مدرنیته در آمیخته شده است که اشاره ای به نقوش ژاپنی دارد که در لحظه اول نظر بیننده را جلب می کنند. ظاهر نیمه شفاف بنا با چشمه های لوزی شکل در اندازه های متغیر بر روی نما گسترده شده که دارای حجم سبک و ساده است و با نور آبی چشمگیری تزیین شده است. به دلیل استفاده از شیشه در نما، ساختاری نیمه شفاف به وجود آمده که فضای داخلی را برای مخاطبین تا حدودی قابل رویت کرده و همچنین فضای بیرونی با پوشش گیاهان سبز را برای مشتریان به منظره ای زیبا تبدیل ساخته است. نکته دیگری که در طراحی داخلی رستوران تُری تُری، به چشم میخورد ترکیب درست و معنادار نور و مصالح است، دیواره های سفید و نور مصنوعی آبی جداره ها ، در سالن اصلی غالب است. قسمت نیمه باز رستوران مانند بالکنی می باشد که با الهام از طرز نشستن ژاپنی ها ،در زمین فرو رفتگی هایی دارد و مبلمان سبز رنگی برای آن طراحی شده است. تنوع مبلمان سنتی ژاپنی و میز و صندلی ها ،زون های مختلفی برای نشیمن ایجاد کرده است که جذابیت طراحی دکوراسیون داخلی رستوران و کاربری آن را افزایش داده است.

 

رستوران موجو آی کوییزن

با پیشرفت روز به روز فناوری، طراحی داخلی کافی شاپ ها و رستوران ها هم از این قافله عقب نمانده اند، طراحی رستوران موجو هم بر همین اساس انجام شده است. ساخت سیستم های هوشمند که نسبت به محیط واکنش نشان دهند و پر رنگ کردن نقش مخاطبین در شکل گیری فضا و کاهش اهمیت مصالح و تزئینات پایه طراحی رستوران های مدرن می باشد.

گروه طراحی موکسی که طراحی داخلی رستوران موجو را بر عهده داشته اند، بر این باورند که رفتار مخاطب در کنار عوامل محیطی و فضا موثر است و الگوی خاصی را طراحی کرده اند. میزهای دو نفره رستوران به حسگرهای تماسی مجهز شده اند و توسط پروژکتورهایی که بر روی میزها نصب شده اند، مشتری ها منو را به صورت تصویری مشاهده می کنند و سفارش و پرداخت هم از همین طریق است. حتی می توانند تصایر روی میز را تغییر دهند و انتقادات و پیشنهاداتشان را مطرح کنند. این تکنولوژی احساس شور و هیجان در مشتری ایجاد و تعاملات اجتماعی را بیشتر می کند.

 

رستوران پیو پیو

طراحی داخلی رستوران پیو پیو با طرحی طبیعت گرا در خیابانی زنده و پر جنب و جوش در منهتن با برج های سر به فلک کشیده، کار دشواری بود که ماریسکال، معمار ایتالیایی آن را اجرا کرد و برنده جایزه معماری سال ۲۰۱۰ شد.

ایده اصلی مبنی بر سفری کوتاه به آمریکای لاتین و فاصله گرفتن از همهمه زندگی شهری است. مصالح اصلی این بنا، چوب،  سنگ و بتن می باشد که الهام گرفته از معماری بومی آن منطقه می باشد. در بدو ورود اتاقک تمام چوبی پذیرش رستوران خوشامدگوی مهمانان و میز باری از سنگ مرمر، راهنمای مهمانان به سالن اصلی است. کف و اکثر دیواره های رستوران چوبی بوده و سقف نیز با ساقه های چوبی پوشیده شده است. مبلمان رستوران نیز از جنس چوب و نورپردازی نقطه ای و استفاده از شمع بر روی میزها بر احساس صمیمیت فضا افزوده است. همچنین رنگ خاکستری خنثی که در دیواره های بتنی به چشم می خورد،موجب تاکید مضاعف بر رنگ گرم چوب و کاربرد این مصالح بومی آمریکای لاتین در دکوراسیون داخلی رستوران شده است.

 

رستوران یوآن

رستوران ۵ ستاره یوآن در چین از زمره رستوران هایی است که آمیزه ای از طعم غرب و شرق در آن سرو می شود. نمای بیرونی رستوران یوآن برپایه جداره تمام شیشه ای آن بنا شده است که ضمن برقراری ارتباط بصری درون و بیرون مجموعه، منظری از قلب سالن اصلی را برای عابران به تصویر می کشد. نکته تاثیرگذار نما بر طراحی داخلی رستوران، جداره یکدست گرانیتی تیره ای است که توسط نورهای قرمز به صورت نامنظم تزیین شده است. از این گرانیت تیره بر روی سقف و یا بعضا روی جداره ها با مصالح دیگری بازآفرینی شده اند. در این رستوران هم همانند دیگر رستوران های بزرگ لزوم در نظرگرفتن فضاهای خصوصی و کاستن از ابعاد بی حد و حصر سالن های آن احساس می شد و طراحان را بر این داشت که از قفسه های کتابخانه و دیواره های کوتاه برای ایجاد نوعی مرزبندی شفاف در برخی بخش های سالن استفاده کنند.

 

رستوران بنکیو

رستوران فرانسوی بنکیو که توسط نادر تهرانی و مونیکا پونس طراحی شده است، واقعی در قلب تجاری بوستون می باشد و چندین سال هم ساختمان متروکه بوده است. این رستوران دارای دو بخش می باشد، بخش مجاور خیابان واشنگتن که به بار رستوران و سالن پشتی که برای سالن غذاخوری تجهیز شده است.

گروه طراح ، عناصر سازه ای و تاسیسات را به فرصتی برای دکوراسیون داخلی رستوران و دست آویزی برای ایجاد سقفی پوششی تبدیل کردند که از لحاظ کارکردی، آکوستیک و زیبایی نیز تاثیرگذار است، در این سقف ۱۶۸ باریکه چوب درخت فان در فواصل ۱۰تا ۲۰ سانتی متر که توسط بست های استیل به صورت موازی در راستای طولی رستوران نصب شده اند، برای کف پوش های سالن از چوب و برای مسیرهای ارتباطی از سنگ استفاده است.

 

دیدگاه